Back 2 Blogging

Hej Olsen

Så har jeg endelig fået lov til at poste nogle af de ting jeg har sat med herinde på bureauet.

Hvem er Nørgård Mikkelsen (NMIC)?

Nørgård er en af Danmark’s største reklamebureauer, der startede op tilbage i 1967. De har to afdelinger i Danmark, hovedkontoret ligger i Odense, den anden i  København.

 

Hvor ser vi Nørgård Mikkelsen i hverdagen?

Når man handler ind eller ser fjernsyn, kan man næsten ikke undgå at støde ind i ét af deres mange emballager designs/reklamefilm. Det er ligefra Matas designs, Kohberg, Sunset, Rynkeby Bygma, BabySam m.m.

 

Hvor kender vi Nørgård Mikkelsen fra?

Nørgård Mikkelsen er nok mest kendt for sine lidt ældre projekter, hvor de bl.a. lavede “Legetøj fra BR”, “I Lego land land”, “Rynkeby aben”, “Spis mere fisk” men ser man lidt frem i tiden så i 2015 Blev Nørgård Mikkelsen kendt for sin orangutang som de har fået 3D animeret til Rynkeby. Denne video gik hurtigt viral, og nåde op på knap 1 million visninger i den første måned, hvilket selvfølgelig gav stor opmærksomhed til Rynkeby og Nørgård.

 

Mit team

Hos Nørgård Mikkelsen har de kreativ kommunikationmarketing ad’er – afdeling.

Jeg sidder i ad -afdelingen hvor jeg bliver booket i et bestemt tidsrum til at lave opgaver for kunder.

I starten var det lidt svært for mig at nå deadlines da de ikke kunne booke mig, og jeg havde svært ved at sige nej, når de kom og spurgte mig om hjælp alle samen. Så jeg kunne godt sidde til kl 2 om natten, for at nå 4 projekter på en dag.

Der er godt og vel 4 ad’ere i min kreds, og vi sidder lidt med nogle forskellige kunder. Jeg arbejder lidt blandet for jeg får oftes lov til at hjælpe til med de lidt sjove projekter som f.eks. Rynkeby reklamer/kampagner.

Den seneste vi har haft lavet/er igang med, er Rynkes lykkehjul.

Idéen med den er at få folk til at tænke over, hvordan vi sammen skaber en bedre hverdag. Det gør vi ved at få folks indsigter og skrive dem på rynkes lykkehjul. Det skaber super meget opmærksomhed i øjeblikket. Så det syntes jeg faktisk er super sjovt, at se noget jeg selv har sat og designet, pludselig bliver noget folk elsker. Det giver mig virkelig et smil på læben, samt et kreativt boost.

 

Hvordan har jeg udviklet min værktøjskasse?

Selvfølgelig har jeg haft gjort stort nytte af min eksisterende værktøjskasse fra de 2.år på SVK. Men jeg har også lært rigtig meget nyt i praktikken.

Bl.a. i After Effects hvor jeg har været hos Troika Film A/S i en helt dag og blive oplært af en af Danmarks aller dygtigste motion designere ved navn Robert.

Han har lagt sit navn indendørs hos Adobe så derfor så var det utrolig spændende og se hvordan han arbejdede og vi sad sammen på hans maskine hvor han vidste mig en masse teknikker om hvordan man kunne programmere i After Effects for at optimere ens workflow i programmet mht. keyframes.

Udover det er der jo selvfølgelig også en masse andet man lærer herinde, især hvordan man skal strukturere ens uge, der er som altid i denne branche deadlines, og Nørgård Mikkelsen er et bureau uden fejl (holder de stærkt fast i), så derfor så lever det også op til at jeg skal gå igennem 100 gange det jeg laver, for at være sikker på, der hverken er stavefejl, eller lign.

Jeg laver Photoshop/AfterEffect mockups til mig selv, som jeg ved jeg kommer til at kunne bruge igen og igen, når der skal laves reklame posts. Så derfor at have en god struktur på sine opgaver må jeg bare konkludere, gør at man når meget mere.

 

Hvilke Issues har jeg i praktikken?

Altså hvis jeg skulle have issues er det mest tekniske svar jeg mangler til programmerne, og der har vi en hammer dygtig photoshopper der hedder Sven. Ellers er det faktisk mig de kommer til når der er noget After Effects de skal have hjælp til.

 

Er der forskel fra Skolen til virkeligheden?

Det vil jeg faktisk vove at påstå at der er, for det pres vi har fået lagt for os på skolen, har gjort at det føles lettere at komme ud i virkeligheden. Ihvertfald for mit vedkommende, fordi vi er blevet vant til at eksekvere og udtænk idéer som var vi maskiner.

 

Er praktikken som jeg havde forventet?

I bund og grund ja, det kunne have været fedt at få mere kampagne med ind over, og være en del af udviklingsfasen. Men eftersom der har manglet motion designere så har jeg sat utrolig meget med photoshop & after effects. De er et bureau der bliver mere og mere digitalt, derfor syntes de selvfølgelig at det er en win-win at jeg kommer som praktikant, hvor mit speciale er after effects og 3D. Så det er der jeg bliver udnyttet mest. Men det er også rigtig spændende at sidde og lave film, det har jeg slet intet imod.

 

________________________

Jeg håber det er i den her stil, det du godt kunne tænke dig at høre fra mig, hvis der er andet udover det du godt kunne tænke dig at vidde så vil jeg rigtig gerne uddybe mere for dig. 🙂

 

Kan du have en rigtig god dag Olsen

Vi skrives ved herinde

Mvh. Miguel

Én kommentar til “Back 2 Blogging”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.